Начало » митници » Проблем с БАЦИС – Е-Митница – Решение
Проблем с БАЦИС – Е-Митница – Решение

Проблем с БАЦИС – Е-Митница – Решение

Ръководство как да „подкарате“ онлайн системата на митницата за да работите с БАЦИС при подаване на акцизна декларация ЕАДД и др.

Ако приемем че сте инсталирали ел. подпис и сте се регистрирали с вашите фирменни данни в системата за Е-Акцизи на сайта customs.bg, то освен ръководството за инсталация което онлайн системата на БАЦИС предлага за попълване на акцизни декларации и ЕАДД , са необходими и няколко допълнителни настройки, които трябва да изпълните коректно за да можете да работите със онлайн системата на митниците.

  1. Задължително трябва да ползвате операционна система базирана на XP – WinXP , Win8 , Win10 , каквато и да била друга система няма да разпознае драйверите на карточетеца или ще породи други проблеми. Ако използвате по висока версия като Win 8 и Win 10 ще трябва да направите емулация на Internet Explorer да се държи като версия 8 за да можете да подадете документите.
  2. Задължително трябва да ползвате Internet Explorer 8 , можете да свалите версия 8 от тук – http://internet-explorer-8.en.softonic.com/
  3. Да инсталирате поддържана версия на Java и да направите задължителните настройки според т.4 от ръководството

След като изпълните всичко това ще трябва на няколко пъти да дадете на java съобщението че разбирате проблема в сигурноста и искате да продължите и чак тогава ще се отвори прозорец в който да подпишете с електронен подпис документите които подавате към системата на БАЦИС.

Напишете вашия коментар

Вашия email адрес няма да се публикува.Задължителните полета са отбелязани *

*